<![CDATA[Mike von Wehrt - Tutustu tarkemmin]]>Wed, 15 May 2024 04:32:38 +0300Weebly<![CDATA[Mikä ihmeen tarkastuslautakunta?]]>Sun, 19 Mar 2017 14:05:57 GMThttp://vonwehrt.fi/tutustu-tarkemmin/mika-ihmeen-tarkastuslautakuntaPicture
Moni on kysynyt minulta, että mitä se tarkastuslautakunta oikein tekee. Hyvä kysymys! Ei ollut itsellenikään täysin selvää kun tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi ryhdyin. Tarkastuslautakunta on kuitenkin vaalilautakunnan kanssa ainoa lakisääteinen lautakunta. Muiden lautakuntien muodostamisesta kunta voi itse päättää. Tarkastuslautakunnassa puheenjohtaja toimii esittelijänä ja siellä on ainoastaan lautakunnan sihteeri kunnan puolesta. Sihteeri kyllä hoitaa yleiset järjestelyt ja ylläpitää lautakunnan kokousten pöytäkirjaa, mutta puheenjohtajan tehtäväksi jää arviointikertomuksen laatiminen.

Tarkastuslautakunnan ensisijainen tehtävä on arvioida sitovien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista arviointivuonna. Eli käytännössä otetaan tilinpäätösasiakirjat käteen ja käydään läpi onko asiat mennyt niin kuin pitää. No nämä havainnot sitten kirjataan arviointikertomukseen ja esitellään valtuustolle. Miltä tuollaiset arviointikertomukset sitten näyttää? Esimerkkejä meidän tarkastuslautakunnan raporteista löytyy täältä.   

Tarkastuslautakunta 2013-2016 teki merkittävän muutoksen arviointikertomuksiin heti toimikautensa aluksi. Päätimme, että haluamme tehdä kertomuksen, joka mielellään luetaan ja jätetään pitkät selostukset kertomuksesta kokonaan pois.

Tarkastuslautakunta on pystynyt vaikuttamaan toiminnallaan moniin asioihin ja ehkä suurin yksittäinen asia on tietohallintojohtajan palkkaaminen kuntaan. Mutta monet muutkin asiat ovat edistyneet lautakunnan määrätietoisen työn kautta. Tilinpäätöstietojen lisäksi arviointia tehdään haastattelemalla viranhaltijoita sekä tutkimalla lautakuntien pöytäkirjoja. Lautakunta toimii myös läheisessä yhteistyössä kunnan tilintarkastajan kanssa.

Meillä on ollut varsin toimelias ja aktiivinen lautakunta. Vaikka edustajat muodostavat puoluepoliittisesti värisuoran, olemme olleet arviointityössä varsin yksimielisiä ja nähneet asiat hyvin samalla tavalla. Yhdestäkään kirjauksesta tai sen muodosta ei ole tarvinnut äänestää. On ollut ilo olla tällaisen joukon johtajana. Vielä meillä on vuoden 2016 arviointityö jäljellä ja sen jälkeen uusi lautakunta jatkaa tätä tehtävää. Tarkastuslautakunta ei voi roolinsa vuoksi paistatella päivän politiikan keskiössä, mutta se tekee tärkeää työtä arvioidessaan kunnan tavoitteita ja niiden toteutumista. 

]]>
<![CDATA[Ajatuksiani Vihdistä]]>Sun, 05 Mar 2017 14:53:35 GMThttp://vonwehrt.fi/tutustu-tarkemmin/ajatuksiani-vihdistaPicture
Koska vaalilupauksia pidetään enemmän vitsinä, niin kerron lyhyen tarinan, millaisessa Vihdissä haluaisin asua. Tätä näkemystä kohti pyrin päätöksenteossa.

Vihti sijaitsee erinomaisella paikalla pääkaupunkiseudun tuntumassa. Meillä on loistava mahdollisuus olla vetovoimaisin kehyskunta. Miten se tapahtuu, onkin sitten mutkikkaampaa. Ensimmäisenä tarvitaan hyvä brändi. Meidän tulee olla se kunta, joka ensimmäisenä tulee ihmisillä mieleen, kun he alkavat etsiä uutta kotikuntaa pääkaupunkiseudulla. Jokainen vihtiläinen on kuntansa käyntikortti, ja se miten asiat on meillä hoidossa vaikuttaa tuohon mielipiteeseen.

Vihti on pendelöijien kunta. Se on tosiasia, jota ei kannata kieltää. Me emme ole, emmekä tule työpaikkaomavaraiseksi, vaan täältä käydään pääkaupunkiseudulla töissä. Toki Vihdin elinkeinoelämää tulee kehittää, mutta on myös huolehdittava, että meillä on entistä paremmat yhteydet pendelöintiin. Bussireittejä tulee ylläpitää, liityntäpysäköintiä kehittää ja lobata junarataa.

Vihtiä tulee kehittää suunnitelmallisesti. Nummela on selkeä keskusta, mutta myös kehittyviä taajamia tulee kaavoittaa ja sitä kautta mahdollistaa rakentaminen. Palveluverkko tulee olla tarkoituksen mukainen ja sen laajuutta tulee arvioida asiakasmäärien sekä palvelupisteiden kunnon perusteella. Kylien välille on haastavaa järjestää toimivaa joukkoliikennettä. Joukkoliikenteen kehittäminen tulee perustua järkevään käyttöasteeseen ja kustannusrakenteeseen. On selvää, että jos haluaa asua keskustaajamien ulkopuolella, niin täytyy varautua kulkemiseen ja kantaa siitä osaltaan myös vastuu.

Vihdissä on loistavat mahdollisuudet harrastaa niin kulttuuria kun urheiluakin. Olen itse aloittanut pyöräilyn ja täällä on hienoja reittejä sekä maantiepyöräilyyn että maastopyöräilyyn. Meillä on myös lentokentän alue, minkä kehittämistä entistä monipuolisemmaksi ulkoilualueeksi tulee jatkaa.

Kaiken toiminnan perusta on kuitenkin terve kuntatalous. Vihdissä se on menossa oikeaan suuntaa, mutta vielä on tekemistä jäljellä. Veroaste on tapissa ja jatkossa onkin keksittävä muita tapoja pitää talous kurissa. Kiinteistöverokertymässä on useassa kunnassa puutteita ja tämä on syytä tarkistaa myös Vihdissä. Eli verottajan järjestelmästä ei löydy kaikkia rakennuksia ja siksi nämä jäävät verottamatta. On ihan oikeudenmukaista, että kaikki maksavat veroja samoilla perusteilla. 

Mikä Mike?

Perustiedot


]]>
<![CDATA[Mikä Mike?]]>Tue, 21 Feb 2017 18:05:07 GMThttp://vonwehrt.fi/tutustu-tarkemmin/mika-mikePicture
Olen syntynyt nykyisessä Akaan kaupungissa, silloisessa Toijalan kauppalassa 1969. Armeijan käytyäni muutin Rovaniemelle katselemaan vähän maailmaa ja opiskelemaan. Opiskeluaikana olin aktiivinen järjestötoiminnassa ja toimin mm. vuonna 1998 valtakunnallisen Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtajana. Oli hieno ja opettavainen vuosi toimia yli 10 000 jäsenen järjestöjohtajana. Tuolloin lähdin mukaan myös Nuorkauppakamaritoimintaan.

Vuonna 2012 asetuin ensimmäistä kertaa ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa ja tulin valituksi. Ensimmäinen kausi Vihdin valtuustossa on ollut mielenkiintoinen. Poliittinen vaikuttaminen ei ole mitenkään yksinkertaista, mutta toisaalta olen kyllä kokenut pystyneeni vaikuttamaan ja osaltani tuomaan näkökulmaa päätöksentekoon. Työ tarkastuslautakunnan puheenjohtajana on ollut näköalapaikka kunnan toimintaan. Lautakunnan tekemät arvioitikertomukset on otettu kunnassa vakavasti ja ne ovat osaltaan kehittäneet kunnan toimintaa. Arviointikertomuksiin voi käydä tutustumassa kunnan verkkosivuilla.

Työelämässä toimin Trimble Solutions Oy:n Julkishallinnon segmentin toimialajohtajana. Trimble Solutions on Suomen vanhimpia ohjelmistotaloja. Toteutamme järjestelmiä teknisen toimialan tarpeisiin.

​Työn vastapainoksi harrastan golfia ja pyöräilyä. Myös hiihtäminen sekä tasamaalla että alamäkeen kuuluvat liikuntaharrastuksiini. Pyöräily on itselleni varsin uusi harrastus. Aloitin sen tosissani viime vuonna ja innostuin niin paljon, että nyt harjoittelen mittavaa hyväntekeväisyyspyöräilyä varten. Matkaamme kesällä seitsemässä päivässä 1200 kilometriä Pariisiin. Tämän matkan valmisteluja ja etenemistä voi seurata blogissani: http://kunnat.trimble.fi/kunnon-haaste  

]]>
<![CDATA[Perustiedot]]>Tue, 21 Feb 2017 09:06:54 GMThttp://vonwehrt.fi/tutustu-tarkemmin/perustiedot


Syntynyt: 21.10.1969, Toijala
Koulutus: Maanmittausinsinööri
Ammatti: Toimialajohtaja, julkishallinnon segmentti, Trimble Solutions Oy
Siviilisääty: Naimisissa, 2 lasta
 
Toiminta kunnasssa:
Vihdin kunnanvaltuutettu 2012-
​ Vihdin kunnan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja 2012 -
 
Toiminta järjestöissä:
2011- Nummelan kilta, jäsen
1995-2009 Nuorkauppakamarissa (JCI) jäsen
2008- JCI Senator
 
Merkittävimmät tehtävät:
 
2016 Suomen Senaatin hallituksen jäsen
 
2009 Suomen Nuorkauppakamarit, vaalilautakunnan jäsen 
 
2007 Suomen Nuorkauppakamarit, hallituksen jäsen
 
2006 Vihdin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja
 
 Opiskelijana:
 
1998 Akavan opiskelijavaltuuskunnan jäsen
1998 Insinööriliitto ry, tulevaisuustyöryhmän jäsen
1998 Insinööriopiskelijaliitto, hallituksen puheenjohtaja
1997 Insinööriopiskelijaliitto, hallituksen varapuheenjohtaja
1997 Insinööriliitto, koulutusvaliokunnan jäsen
1996 Vuoden Insinööriopiskelija
1996 Rovaniemen Insinööriopiskelijat ry, puheenjohtaja]]>